Home > ik zoek een dier > Khamees

Khamees

RasArabische mau
Geslachtmannelijk
Leeftijd4 tot 8 jaar

Over mij

Hoi mijn naam is Khamees,

Ik ben op zoek naar een huisje samen met mijn maatje Azeeza.
We zijn beide verhuisd van Dubai naar het koude Nederland. Helaas woonde er een klein mensje in dit huis en daar houd ik echt niet van. Dat heb ik ook duidelijk laten blijken.

We zijn dus samen op zoek naar een huis zonder kleine kinderen. Ook hebben we beide veel energie en ruimte nodig. Een groot appartement met afgeschermde balkon zou kunnen of een huis met een tuin waar we niet uit kunnen zou nog beter zijn.
In Dubai ben ik op straat geboren en met 7 weken kwam ik bij de mensen wonen. Ik ben erg op rust gesteld en ga drukte uit de weg.

Ze zeggen dat ik net zoals Azeeza een Arabische mau ben. Nou dan komt hier de karakter beschrijving:
ps ik vind het ook wel bij ons passen 🙂

GESCHIEDENIS
De Arabische mau is een oud, natuurlijk kattenras dat zich ontwikkelde in de woestijn van het Arabische schiereiland. Omdat hun natuurlijke habitat werd gekruist door de menselijke infrastructuur, verplaatsten deze katten zich in de loop der tijd naar de steden. De Arabische mau heeft zich aangepast aan de hitte: ze hebben geen ondervacht en hun grote oren helpen ze hun lichaamswarmte kwijt te raken. In 2004 werden fokprogramma’s opgezet in een poging de originele karaktereigenschappen en taaiheid van de Arabische mau te behouden.

GEDRAG
De Arabische mau is een kattenras met een speels karakter. Vaak zult u deze actieve kat aantreffen terwijl hij buiten op ontdekking uit is. Ze zijn bijzonder speels en hebben een hoop mentale uitdaging nodig. Omdat het oorspronkelijk woestijndieren zijn hebben ze de neiging ’s nachts actiever te zijn, om zo de hete arabische zon te vermijden. Door hun actieve aard zullen ze voor veel vermaak zorgen, waardoor het erg leuke katten zijn.

mochten jullie na het lezen interesse in ons hebben stuur dan een mailtje naar info@dierenopvanghengelo.nl. Graag horen we hoe de thuissituatie is dan kunnen we samen met onze verzorgers kijken of het geschikt is.

Heb je interesse in mij?

Neem dan contact op met ons asiel!

Mijn kenmerken

Geslacht
mannelijk
Koppel
Ja
Leeftijd
4 tot 8 jaar
Ras
Arabische mau
Kan bij honden
nee
Kan bij andere katten
nee
Kan bij kinderen
Vanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerd
ja
Speciale zorg
nee
Moet naar buiten
Nee
Wordt graag aangehaald
Ja
Boerderijkat
Vachtverzorging
Langzittend
nee
In asiel sinds
18/01/2024
Dossiernummer
11072

Soortgelijke dieren

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Alleen geopend op afspraak