Dier in nood

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling, verwaarlozing of heeft u een dierenambulance nodig? Achter veel voordeuren in Nederland schuilt dieren- en mensenleed.

Doe iets en help het dier in nood
Doe iets als u weet dat een dier in nood is. Meld dit! Uw signaal kan het begin zijn van een oplossing. Bent u getuige van dierenmishandeling? Denkt u dat dieren verwaarloosd worden? Bel dan het landelijke meldnummer 144 (red een dier).

Wanneer bel je meldpunt 144?

  • Verwaarloosde dieren
  • Mishandelde dieren
  • Dieren in acute nood
  • Bij twijfel of een dier in nood is (voor overleg).

Vervoer nodig?
Heeft het dier vervoer nodig of heeft u zelf met uw huisdier vervoer nodig bel dan de dierenambulance. U kunt de dierenambulance ook bellen als u een zwerf- of een gewond dier ziet.

Dieren EHBO

Iedereen is verplicht een dier in nood te helpen. Als een dier bijvoorbeeld gewond is door een ongeluk. Eerste hulp moet dan direct worden verleend. Eerste hulp is de allereerste verzorging van een dier in nood. In de meeste gevallen zult u zelf moeten handelen om het leven van het dier te redden en het dan zo spoedig mogelijk naar een dierenarts te brengen.

Preventie

In veel gevallen helpt de preventieafdeling van de Dierenbescherming preventief, zodat escalatie kan worden voorkomen. Ze reageren op hulpvragen van particulieren of van sociale hulpverleners namens particulieren, die ondersteuning nodig hebben bij de zorg van hun huisdier(en). Deze huisdiereigenaren of hulpverleners werken graag samen met onze medewerkers aan een geschikte oplossing.

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Alleen geopend op afspraak