Onze dierenopvang

Het komt voor dat een eigenaar niet meer voor zijn of haar huisdier kan zorgen. Dit kan diverse redenen hebben. Dieren waarvan mensen afstand doen (zogeheten afstandsdieren) vangen wij voor de gemeente Hengelo, Borne en omgeving op in ons opvangcentrum in Hengelo. In enkele situaties worden dieren (helaas) nog steeds gewoon losgelaten (vondelingen). Wij verzoeken eigenaren die afstand willen of moeten doen van hun dier, altijd met ons asiel in overleg te gaan over de mogelijkheden. Dieren die ergens vastgebonden of in dozen achtergelaten worden, worden niet altijd gevonden. Ieder dier verdient een nieuw huis en nieuwe baas. De dieren bij ons brengen, is altijd de beste oplossing.

Zwerfdieren
Zwerfdieren worden gevangen door de dierenambulance en door oplettende mensen. Deze dieren komen bij ons in het asiel en publiceren we eerst op de pagina met gevonden dieren. Wordt de eigenaar niet achterhaald, dan is een huisdier vanaf twee weken beschikbaar voor herplaatsing.

Dierenopvang
Jaarlijks nemen wij 500 dieren in onze tijdelijke opvang op. Het is belangrijk dat deze dieren tot rust komen en daarom geven wij ze een warme en rustige (prikkelarme) verblijf.

Voordat we dieren herplaatsen, verzorgen we de dieren goed (ook medisch) en geven we ze tijd om aan te sterken. De verblijven maken we schoon, voeren de dieren met de juiste voeding en laten ze weer wennen aan een normaal leven. Pas als de dieren helemaal in orde zijn, gaan we deze dieren herplaatsen.

Prijslijst

Adoptie

Hond *
0 tot 1 jaar € 350,-
Vanaf 1 tot 7 jaar € 275,-
Vanaf 7 jaar € 225,-
* Indien geneutraliseerd/geholpen is er een meerprijs van € 200,- bij teefjes en € 100,- bij reutjes.

Kat
0 tot 1 jaar € 150,-
Vanaf 1 tot 10 jaar € 140,-
Vanaf 10 jaar € 100,-
Raskatten (kruising)  prijs op aanvraag.

Konijnen
Gecastreerd mannetje € 65,-
Gesteriliseerd vrouwtje € 100,-
Konijnen niet geholpen
wel 2 keer geënt € 40,-

Cavia
Cavia man/vrouw niet geholpen € 25,-
Cavia man gecastreerd € 55,-

Bent u uw huisdier kwijt, kijk dan regelmatig op onze website bij gevonden dieren (Gevonden dieren – Dierenopvang Hengelo)

In de galerij hieronder ziet u een eerste impressie van onze opvang

Deze foto’s zijn gemaakt door: AP Hart photography

Terugval bij herplaatsing
Gevangen dieren en dieren uit slechte omstandigheden, zijn vaak getraumatiseerd. Net als mensen, verwerken dieren dit trauma. We helpen hierbij door stabiliteit en weinig prikkels te geven. Naarmate het beter gaat, wennen de dieren steeds meer aan hun nieuwe situatie. Ze leren dat het veilig is.

Dieren die we na verloop van tijd herplaatsten, kunnen een terugval krijgen. Houd hier rekening mee.

 
De terugval is meestal een overdaad aan (goed bedoelde) aandacht. De dieren zijn nog bezig met inschatten of deze “nieuwe” situatie wel veilig is. Geef dieren daarom altijd ruimte om zich terug te trekken. Zorg dat deze dieren tot rust komen. Laat ze vanuit de rust wennen aan alle nieuwe gezinsleden en de nieuwe omgeving.

Uiteraard kan ons team van medewerkers u hierbij helpen. Vraag gerust om advies! Wij kennen de dieren tenslotte al een poosje en dat helpt.

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Maandag:
Vandaag Gesloten
Dinsdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Woensdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Donderdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Vrijdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Zaterdag:
Vandaag open om 10:00 uur
Geopend, sluit om 12:00 uur
Gesloten
Zondag:
Vandaag Gesloten