Onze dierenopvang

Samenwerking

In 2023 hebben we goed kunnen samenwerken me een aantal organisaties. Stichting DierenLot, SoS Kit en Kat, dierenvoedselbank etc. etc. We hebben hierover ook een mooi stuk geschreven:

Samen voor de dieren

Wellicht weet u dat wij, als Dierenopvang en dierenambulance, niet kunnen zonder onze vrijwilligers.Dierenverzorgers, pleeggezinnen, ambulancechauffeurs, bestuursleden, klusjesman(nen) en baliemedewerkers. Achter de schermen zijn ze elke dag druk in touw met maar één doel voor ogen en dat zijn de dieren.

Samen voor de dieren gaat gelukkig nog verder.

Gemeente Hengelo en Borne

Voor de gemeente Hengelo en Borne vangen wij de zwerfdieren op. Ook dit is een samenwerking die wij als Dierenopvang, met beide gemeentes, als erg prettig ervaren. Wij kunnen ook altijd bij ze terecht met vragen en andersom kunnen ze bij ons ook altijd terecht.

DierenLot

Sinds december 2020 zijn wij beneficiant van Stichting DierenLot. Als beneficiant van Stichting DierenLot zijn er zoveel voordelen, eigenlijk te veel om op te noemen. Kijkt u maar eens op één of beide pagina’s https://www.dier.nu/ en/of https://www.dier.nu/bf

In 2023 zijn wij 2 keer naar de landelijke bijeenkomst geweest. Hebben wij een totaal van €4000,00 aan cheques mogen ontvangen. In september hebben wij mee gedaan met de digitale collectebus van DierenLot. De opbrengst daarvan werd verdubbeld door DierenLot en in totaal was de opbrengst maar liefst €1159,00.

SoS Kit en Kat/Jolanda kittens Wierden.

Stichting SoS Kit en Kat / Jolanda Kittens Wierden is een non-profit organisatie, tevens ook beneficiant van DierenLot, die zich inzet voor kittens, oude en zieke katten of katten met een chronische ziekte/handicap. Wilt u weten van deze dierenliefhebbers pur-sang nog meer doen, kijk dan op https://www.soskitenkat.nl/

Dierenartsen Hengelo en Borne,

De dierenambulance kan altijd terecht bij een dierenarts van maandag tot en met zondag. De afspraak is vind je een gewond dier dan rij je zo snel mogelijk naar de dichtbij zijnde dierenarts.

Particulieren kunnen altijd een gewond of verzwakt gevonden wilddier naar een dichtstbijzijnde dierenarts brengen. Dit gaat in overleg met de dierenambulance of Dierenopvang.

Als Dierenopvang werken wij met verschillende dierenartsen samen in de gemeente Hengelo en Borne. Wij zullen er hier een paar uitlichten

Dierenkliniek De Hagmolen

Elke week komt de dierenarts van dierenkliniek de Hagmolen bij ons om onze dieren na te kijken, te enten en/of te chippen. Zij kennen onze opvang en de dieren goed.

Dierenkliniek Arts4dieren

Voor onze klein-dieren, voornamelijk konijnen en cavia’s, werken wij nauw samen met Arts4Dieren.

Dierenkliniek Beekzicht

Er komen regelmatig zwakke, zieke en gewonde egels binnen bij Beekzicht. De egels krijgen daar de eerste (medische)zorg. Op het moment dat ze alleen nog hoeven aan te sterken en op gewicht moeten komen gaan ze naar onze opvang.

Chipcontrole Hengelo en omgeving.

Op facebook is er een groep actief die Chipcontrole Hengelo en omgeving heet:

https://www.facebook.com/p/Chipcontrole-Hengelo-en-omgeving-100091623345886/?paipv=0&eav=AfYzzBsgoYSviIWxivQU2EchylECZvmQQHv59sKvkUBk1L-a5TM5hwEF8gXRWTJ1h-4&_rdr

Wij hebben samen de handen in één geslagen en deze groep ondersteunt onze dierenambulance. Zij doen dit door een chipcheck te doen bij, voornamelijk, zwerfkatten in de gemeente Hengelo en Borne. Op deze manier kunnen we dieren hopelijk snel helpen en herenigen met hun baasje. De dierenambulance krijgt hierdoor meer lucht en kan zich dan sneller en beter inzetten voor zieke en gewonde dieren.

Sociale media

Wij, als opvang en dierenambulance, proberen zoveel mogelijk actief te zijn op sociale media. Wij hebben een eigen facebook en Instagram pagina. Dit zorgt ervoor dat mensen ons snel kunnen vinden. Dit is zeker van belang op het moment dat een dier gevonden is.

Ook op sociale media werken we samen.

Dieren Twente

Dieren Twente is een pagina op FB waar mensen vermiste, gevonden dieren en zichtmeldingen aan door kunnen geven. Ze hebben een heel groot bereik in de regio Twente. Van diverse dierenambulances en dierenopvangen houden, de beheerders van deze pagina, de websites en FB pagina’s in de gaten.

Dankzij deze pagina en hun volgers zijn er veel dieren herenigd met hun baasje.

Slingerbeurs Hengelo

Over een totaal andere manier van samenwerken gesproken, de Slingerbeurs Hengelo is daar een mooi voorbeeld van. Bedrijven kunnen zich daar aanmelden met een aanbod en wij als Dierenopvang kunnen ons aanmelden als vrager. Dit kan om diverse projecten gaan, zo heeft Welbions bij ons in de kattenhuiskamer de keuken geïnstalleerd. Kijk eens op hun site voor meer info hierover https://www.deslingerhengelo.nl/

Wij hebben zelfs een matchmaker die we kunnen benaderen als we een project hebben. De matchmaker gaat dan kijken of er in het bestand van de Slinger een bedrijf is die ons daarmee kan helpen. Elke jaar is er ook een slingerbeurs dit wordt in de Gieterij in Hengelo gehouden. Op die dag kunnen we matches maken met verschillende bedrijven, maar ook netwerken. Het perfecte samenwerken dus.

 

Prijslijst 

Adoptie

Hond *
0 tot 1 jaar € 375,-
Vanaf 1 tot 7 jaar € 300,-
Vanaf 7 jaar € 250,-
* Indien geneutraliseerd/geholpen is er een meerprijs van € 200,- bij teefjes en € 100,- bij reutjes.

Kat
0 tot 1 jaar € 175,-
Vanaf 1 tot 10 jaar € 165,-
Vanaf 10 jaar € 125,-
Ras katten (kruising)  prijs op aanvraag.

Konijnen
Gecastreerd mannetje € 75,-
Gesteriliseerd vrouwtje € 110,-
Voedster niet geholpen
wel gevaccineerd € 40,-

Cavia
Cavia man/vrouw niet geholpen € 30,-
Cavia man gecastreerd € 60,-

Bent u uw huisdier kwijt, geef u vermissing dan door via https://www.dierenopvanghengelo.nl/gevonden/mijn-dier-is-zoek/ en kijk regelmatig op onze website bij gevonden dieren (Gevonden dieren – Dierenopvang Hengelo)

In de galerij hieronder ziet u een eerste impressie van onze opvang

Deze foto’s zijn gemaakt door: AP Hart photography

Terugval bij herplaatsing
Gevangen dieren en dieren uit slechte omstandigheden, zijn vaak getraumatiseerd. Net als mensen, verwerken dieren dit trauma. We helpen hierbij door stabiliteit en weinig prikkels te geven. Naarmate het beter gaat, wennen de dieren steeds meer aan hun nieuwe situatie. Ze leren dat het veilig is.

Dieren die we na verloop van tijd herplaatsten, kunnen een terugval krijgen. Houd hier rekening mee.

 
De terugval is meestal een overdaad aan (goed bedoelde) aandacht. De dieren zijn nog bezig met inschatten of deze “nieuwe” situatie wel veilig is. Geef dieren daarom altijd ruimte om zich terug te trekken. Zorg dat deze dieren tot rust komen. Laat ze vanuit de rust wennen aan alle nieuwe gezinsleden en de nieuwe omgeving.

Uiteraard kan ons team van medewerkers u hierbij helpen. Vraag gerust om advies! Wij kennen de dieren tenslotte al een poosje en dat helpt.

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Alleen geopend op afspraak