Vrijwilliger worden van onze Dierenopvang

Voor de dagelijkse schoonmaak hebben wij alleen nog vrijwilligers nodig voor op de donderdag, zaterdag en zondag.

 

Wij zoeken binnen onze opvang diverse vrijwilligers. Dit kan zijn helpen bij de dagelijkse schoonmaak van onze dieren verblijven, maar ook administratieve werkzaamheden of pleeggezinnen. Hieronder zullen wij de diverse functies beschrijven. Bij het invullen van het formulier graag aangeven voor welke functie jij ons wil ondersteunen als vrijwilliger.

Functies

Baliewerkzaamheden/administratie

Niet alleen de dagelijkse verzorging van de dieren is belangrijk, maar ook het bijhouden van de administratie. Administratie die wij bijhouden is bijvoorbeeld het in en uitboeken van onze dieren, dierenartslijsten bijhouden, telefoon beantwoorden en klanten helpen.

Extra werkzaamheden

Wil jij ons wel helpen, maar heb je niets met het schoonmaken van de dierenverblijven dan hebben we echt nog een aantal klusjes die ook moeten gebeuren. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Onderhoud honden uitlaatvelden
  • Onkruid wieden
  • Tuin bijhouden
  • Schilderwerkzaamheden

 

Pleeggezinnen honden

Wij vangen honden op in onze opvang. Soms blijkt het dat een hond het moeilijk heeft bij ons in de opvang ,een pleeggezin is dan de volgende stap. Deze pleeggezinnen zijn erg belangrijk om de hond goed te socialiseren voordat zij naar hun forever home gaan.

Je huis openstellen voor een hond in “nood” is een van de bijzonderste dingen die je kunt doen om een hond te helpen. Ze krijgen bij jou de kans om b.v. te wennen aan een huiselijke omgeving, er kan aan verlatingsangst gewerkt worden. Door de persoonlijke aandacht en liefde kunnen ze klaargestoomd worden voor hun gouden mandje. Dit zijn enkele voorbeelden waarom een hond naar een pleeggezin gaat.

Wij betalen alle kosten en zorgen voor de benodigdheden. Jij zorgt voor de belangrijkste dingen, een huis, liefde en aandacht!

Wilt jij ons helpen met deze belangrijke taak?

 

Pleeggezinnen Kittens/Katten

Een pleeggezin is een plaats waar kittens en/of katten, die nog niet geschikt zijn voor adoptie, tijdelijk ondergebracht kunnen worden. Het gaat hier meestal om jonge dieren maar het komt ook voor dat oudere dieren vanwege omstandigheden in een pleeggezin worden ondergebracht. Pleeggezinnen bestaan uit fanatieke vrijwilligers met een hart voor dieren die het leuk vinden om jonge en/of oudere katten te verzorgen en op te voeden.

Wat zoeken wij in een pleeggezin?

  • Voldoende ruimte in huis of een ruimte die afgesloten kan worden.
  • Vrije tijd.
  • Een groot hart voor dieren.

Lijkt het worden van een pleeggezin jou leuk maar ben jij bang voor de kosten? Dit is geen probleem, de kosten voor het verzorgen van de dieren worden betaald door de dierenopvang.

Het hebben van eigen huisdieren is geen probleem mits ze goed kunnen omgaan met de nieuwe dieren en regelmatig geënt, ontvlooid en ontwormd zijn.

De tijdsduur dat de dieren aanwezig zijn kan variëren, maar ligt meestal tussen de 5 en 15 weken. De meeste pleeggezinnen zijn nodig in de maanden van mei tot en met oktober.

Wat levert het pleeggezin zijn jou op?
Een gezellig maatje in huis (vaak wel meer dan 1) een heleboel liefde en dankbaarheid!

Wordt vrijwilliger

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Maandag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Dinsdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Woensdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Donderdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Vrijdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Zaterdag:
Vandaag open om 10:00 uur
Geopend, sluit om 12:00 uur
Gesloten
Zondag:
Vandaag Gesloten