Vrijwilliger worden van onze Dierenopvang

Wij zoeken binnen onze opvang diverse vrijwilligers.

We hebben er de laatste tijd veel nieuwe vrijwilligers bij gekregen , dus doordeweeks maaandag tm donderdag zijn we voor nu voorzien. We zoeken voor nu alleen nog mensen voor de vrijdagochtend, zaterdagochtend en zondagochtend,

Lees hier de ervaringen van onze vrijwilligers

Hieronder staan diverse functies beschreven. 

Bij het invullen van het formulier graag aangeven voor welke functie jij ons wil ondersteunen als vrijwilliger.

 

Wordt vrijwilliger


Pleeggezinnen Kittens/Katten

 

Een pleeggezin is een plaats waar kittens en/of katten, die nog niet geschikt zijn voor adoptie, tijdelijk ondergebracht kunnen worden. Het gaat hier meestal om jonge dieren maar het komt ook voor dat oudere dieren vanwege omstandigheden in een pleeggezin worden ondergebracht. Pleeggezinnen bestaan uit fanatieke vrijwilligers met een hart voor dieren die het leuk vinden om jonge en/of oudere katten te verzorgen en op te voeden.

Wat zoeken wij in een pleeggezin?

  • Voldoende ruimte in huis of een ruimte die afgesloten kan worden.
  • Vrije tijd.
  • Een groot hart voor dieren.

Lijkt het worden van een pleeggezin jou leuk maar ben jij bang voor de kosten? Dit is geen probleem, de kosten voor het verzorgen van de dieren worden betaald door de dierenopvang.

Het hebben van eigen huisdieren is geen probleem mits ze goed kunnen omgaan met de nieuwe dieren en regelmatig geënt, ontvlooid en ontwormd zijn.

De tijdsduur dat de dieren aanwezig zijn kan variëren, maar ligt meestal tussen de 5 en 15 weken. De meeste pleeggezinnen zijn nodig in de maanden van mei tot en met oktober.

Wat levert het pleeggezin zijn jou op?
Een gezellig maatje in huis (vaak wel meer dan 1) een heleboel liefde en dankbaarheid!

 

Word vrijwilliger bij onze konijnen afdeling!

 

Wij vangen bij onze opvang ook konijnen en cavia’s op. Voor deze afdeling zoeken wij enthousiaste vrijwilligers.
De taken zijn brokken, hooi en groenten voeren, water verversen en vieze plekken uit de verblijven verwijderen.
Belangrijk is ook de afwijkingen in (eet)gedrag opmerken en doorgeven aan de verantwoordelijke.
Hiervoor zoeken wij zelfstandig werkende mensen voor de donderdagochtend, de zondagochtend, en voor de 2e helft van dit jaar, tijdelijk, ook voor de zaterdagochtend.
Wij bieden een gezellig team en leuk werk.

Meld je snel aan en word onze collega!

 

Baliewerkzaamheden/administratie

 

Niet alleen de dagelijkse verzorging van de dieren is belangrijk, maar ook het bijhouden van de administratie. Administratie die wij bijhouden is bijvoorbeeld het in en uitboeken van onze dieren, dierenartslijsten bijhouden, telefoon beantwoorden en klanten helpen.

Pleeggezinnen honden

 

Wij vangen honden op in onze opvang. Soms blijkt het dat een hond het moeilijk heeft bij ons in de opvang ,een pleeggezin is dan de volgende stap. Deze pleeggezinnen zijn erg belangrijk om de hond goed te socialiseren voordat zij naar hun forever home gaan.

Je huis openstellen voor een hond in “nood” is een van de bijzonderste dingen die je kunt doen om een hond te helpen. Ze krijgen bij jou de kans om b.v. te wennen aan een huiselijke omgeving, er kan aan verlatingsangst gewerkt worden. Door de persoonlijke aandacht en liefde kunnen ze klaargestoomd worden voor hun gouden mandje. Dit zijn enkele voorbeelden waarom een hond naar een pleeggezin gaat.

Wij betalen alle kosten en zorgen voor de benodigdheden. Jij zorgt voor de belangrijkste dingen, een huis, liefde en aandacht!

Wilt jij ons helpen met deze belangrijke taak?

Manusje van alles

 

Extra werkzaamheden

Wil jij ons wel helpen, maar heb je niets met het schoonmaken van de dierenverblijven dan hebben we echt nog een aantal klusjes die ook moeten gebeuren. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Onderhoud honden uitlaatvelden
  • Onkruid wieden
  • Tuin bijhouden
  • Schilderwerkzaamheden
074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Alleen geopend op afspraak