Home > ik zoek een dier > Azeeza

Azeeza

RasArabische mau
Geslachtvrouwelijk
Leeftijd4 tot 8 jaar

Over mij

Hoi mijn naam is Azeeza,

Ik ben samen met mijn maatje Khamees op zoek naar een huisje.

We zijn helemaal vanuit Dubai naar het koude Nederland verhuis. Helaas woonde er een klein mensje in huis en dat vond mijn maatje Khamees niet zo geweldig. Ook zijn we echt op zoek naar een huis met veel ruimte. Een groot appartement met afgeschermde balkon zou ook kunnen of een tuin waar we niet uit kunnen.

Overdag ben lui, maar in de avond word ik actief. Ik ben geen schootkat, komt wel naast je liggen. Ik lig het liefst bij mijn maatje.

In Dubai ben ik achtergelaten in een appartement gelukkig ben ik op tijd gevonden en kon ik bij Khamees wonen.

Ze zeggen dat ik een Arabische mau ben. Nou dat zal dan wel 🙂 karakter beschrijving van een Arabische mau zijn:

GESCHIEDENIS
De Arabische mau is een oud, natuurlijk kattenras dat zich ontwikkelde in de woestijn van het Arabische schiereiland. Omdat hun natuurlijke habitat werd gekruist door de menselijke infrastructuur, verplaatsten deze katten zich in de loop der tijd naar de steden. De Arabische mau heeft zich aangepast aan de hitte: ze hebben geen ondervacht en hun grote oren helpen ze hun lichaamswarmte kwijt te raken. In 2004 werden fokprogramma’s opgezet in een poging de originele karaktereigenschappen en taaiheid van de Arabische mau te behouden.

GEDRAG

De Arabische mau is een kattenras met een speels karakter. Vaak zult u deze actieve kat aantreffen terwijl hij buiten op ontdekking uit is. Ze zijn bijzonder speels en hebben een hoop mentale uitdaging nodig. Omdat het oorspronkelijk woestijndieren zijn hebben ze de neiging ’s nachts actiever te zijn, om zo de hete arabische zon te vermijden. Door hun actieve aard zullen ze voor veel vermaak zorgen, waardoor het erg leuke katten zijn.

Heb je een ruime woning en wil je ons als 2 fanatische huisgenoten adopteren stuur dan gauw een mail naar info@dierenopvanghengelo.nl. Vertel ook even wat over de huissituatie dan lezen wij wel even mee of het wat voor ons.

Heb je interesse in mij?

Neem dan contact op met ons asiel!

Mijn kenmerken

Geslacht
vrouwelijk
Koppel
Ja
Leeftijd
4 tot 8 jaar
Ras
Arabische mau
Kan bij honden
nee
Kan bij andere katten
nee
Kan bij kinderen
Vanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerd
ja
Speciale zorg
nee
Moet naar buiten
Nee
Wordt graag aangehaald
Ja
Boerderijkat
Vachtverzorging
Langzittend
nee
In asiel sinds
18/01/2024
Dossiernummer
11071

Soortgelijke dieren

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Alleen geopend op afspraak