Home > Nieuws > Wat is Dana een lieve en leuke hond!

Wat is Dana een lieve en leuke hond!

16 maart 2021

Het gaat heel goed met haar. Vrijdag hebben we haar op haar dekentje in de woonkamer gelegd en daar lag ze gezellig bij ons. De cavia’s blijft ze wel interessant vinden, maar ze besteed er eigenlijk geen aandacht meer aan. ’s Nachts hebben we voor haar en haar dekentje in de hal onder de trap een plekje gemaakt. Daar ligt ze heerlijk veilig te slapen en wij weten zo zeker dat ze toch niet even bij de cavia’s gaat kijken.
De hele nacht is ze rustig geweest en de volgende ochtend begroette ze ons vriendelijk om daarna -na het nodige uitrekken- mee te gaan wandelen. Ondertussen kunnen we rustig stellen dat mevrouw de hele buurt al gemarkeerd heeft als haar woongebied!

We hebben zaterdag wel voor haar even een goede zachte hondenmand voor onder de trap en een ligmat voor in de woonkamer gehaald. Dat was een schot in de roos: de mand lag nog niet op de grond of mevrouw zat er al in! Ze is helemaal blij met beide plekjes en ligt daar prins(es)heerlijk top te slapen.

Ondertussen hebben we ook ontdekt dat ze lange stokken niet zo leuk vindt. We hebben zo’n stok om een hooggeplaatst plissé-gordijn te openen, maar als we die pakken is ze niet zo blij meer, draait ze zich om en loopt weg. Daar houden we vanaf nu dus rekening mee.

Onze tuin heeft ze ook al mogen verkennen. Onze tuin is besloten, dus ze mocht loslopen. Alleen hadden we even niet gedacht aan een kleine opening in het gaas, achter het tuinhuisje. Dus liep Dana al vrolijk de tuin van de buren te verkennen! ’t Was wel heel fijn dat ze na een paar keer duidelijk aanroepen, de weg terug koos en gewoon weer bij ons kwam. Die route hebben we ondertussen natuurlijk wel gebarricadeerd.

De konijnen buiten vind ze ook bijzonder, maar ook daarvoor geldt dat ze die eigenlijk verder met rust laat. Zolang we haar bij ons contact met die knagers maar in de gaten houden en blijven betrekken (om jaloezie te voorkomen) gaat het prima zo.

Omdat een balletje Dana na wat voorzichtige spelerij toch niet bijzonder interesseerde, maar ze wel een pantoffel van de kinderen pakte, hebben we nog een kauwknuffel voor haar gehaald. Die vond ze wel leuk, dus dat is een goede oplossing!

Al met al is Dana echt een heerlijke lieve en zachtmoedige hond waar we als gezin heel blij mee zijn.

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Maandag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Dinsdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Woensdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Donderdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Vrijdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Zaterdag:
Vandaag open om 10:00 uur
Geopend, sluit om 12:00 uur
Gesloten
Zondag:
Vandaag Gesloten