Home > Nieuws > Quinty

Quinty

30 maart 2021

Donderdag 25 maart: We waren van plan om haar de eerste dag te negeren en hadden verwacht dat ze meteen onder de bank weg zou schieten en niet meer zoveel van haar zou laten zien gedurende de dag. Maar wat zijn onze verwachtingen overtroffen. Meteen toen ze uit het reiskooitje mocht ging ze op ontdekkingstocht met de staart omlaag en de oren naar voren. Na haar kwartier ontdekkingstocht zagen we langzaam haar staart omhoog gaan en kregen wij al uitgebreid kopjes! Ze wou dan ook al graag een paar aaitjes over haar hoofdje hebben, maar wel kleine aaitjes want ze moest wel alles in de gaten houden ondertussen wat om haar heen gebeurde. De hele middag heeft ze verder lopen te ontdekken en deze ontdekkingstocht af gewisseld met een paar aaitjes tussen door. Ze heeft haar drie favoriete plekjes al gevonden volgens mij. Het huisje in het klimparadijs is nu uitgekozen als haar slaap en rust plekje. Haar tweede favoriete plek is voor het raam, want wat kijkt ze er naar uit om uiteindelijk alle vogeltjes achterna te jagen die in de achtertuin zitten. En het laatste favoriete plekje is spinnend op onze schoot! We waren helemaal verbaasd toen ze na heel lang twijfelen op de bank sprong en op schoot ging zitten. Dit heeft ze nu al meerdere keren gedaan en vooral als maar een van ons beneden is. Ze vond het nog wel eng hoor want een klein aaitje over haar kopje vond ze wel leuk, maar ze liet heel duidelijk merken dat de aaitjes niet te lang moesten duren. Ook vond ze het nog redelijk eng om op onze schoot te gaan liggen als we met z’n tweeen op de bank zaten. Dan koos ze toch liever voor tussen ons in liggen of op de bank leuning.

We zijn heel trots op haar, maar zien zeker dat ze nog wel even nodig heeft om te wennen en we nog een groot gedeelte van haar vertrouwen moeten winnen. We zullen nog een update sturen als ze wat meer gewend is!

Maandag 29 maart: Tot nu toe went ze steeds en steeds meer. Eerst mochten we alleen het kopje aaien en nu ook al de rug! Ook mogen we haar steeds langer aaien en raakt ze steeds meer gewend aan alle geluidjes in het huis. Ze geeft duidelijk aan als ze het niet wil of het genoeg vind en lijkt te waarderen als we dan ook stoppen met aaien. Quinty is een hele lieve, zachtaardige kat die dol is op aandacht. We denk dat het wel goed komt met Quinty 🙂 We laten binnenkort nog wel een keer wat van ons horen.

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
Steun ons
Maandag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Dinsdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Woensdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Donderdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Vrijdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Zaterdag:
Vandaag open om 10:00 uur
Geopend, sluit om 12:00 uur
Gesloten
Zondag:
Vandaag Gesloten