Home > Nieuws > Phoenix

Phoenix

23 maart 2021

Anderhalve week geleden mochten wij Phoenix met ons meenemen. De reis vond hij niet geweldig maar hij deed het prima. Eenmaal thuis aangekomen hebben we onze koningin Máxima maar even in de woonkamer gedaan en Phoenix in de “kattenkamer” waar de kattenbakken, slaapmanden, eten en drinken staan. Phoenix vond het meteen allemaal heel interessant en was geen moment bang. Na een half uurtje wennen heb ik Phoenix in de woonkamer laten gaan. Máxima moest wat wennen aan die nieuwe gast, maar het bleef bij wat blazen en grommen. Phoenix was superrelaxed en liet Máxima met rust waardoor zij zich niet hoefde te verdedigen. Hij heeft alles op z’n gemak verkend en vond de aandacht en aaitjes heerlijk. Kattenbak met een kap erop was heel even wennen maar met een kleine assistentie was dat na 1 keer voor elkaar. De eerste keer dat de wasmachine aan ging was ook even schrikken, maar het ronddraaien van de was vond hij dan wel weer heel amusant. Alleen jammer dus dat je niet met je pootjes door het glazen deurtje heen kunt. Hij is een slimme knul, dus na 1 was had hij t al wel bekeken en het is er ook één waarbij ik geen eten op het aanrecht laat liggen (dat kon ook al niet met onze koningin, dus dat is niets nieuws). De vaatwasser vindt hij ook mega interessant, daar komen regelmatig lekkere luchtjes uit dus daar zijn we mee aan het oefenen dat hij eruit hoort te blijven. Hij heeft soms al in de gaten dat het woord “stout” betekent dat je maar beter direct kunt stoppen met waar je op dat moment mee bezig bent (zoals graven in een plant) en/of je beter rap ergens anders naar toe kunt rennen omdat je anders een tik op je bil krijgt. Ik vis hem regelmatig uit de vaatwasser en til hem net zo vaak van de bank af. Van die laatste springt hij al af als ik op een meter afstand ben dus dat begin is er. Ook de woorden “brokjes” en “snoepje” hebben al de interesse van Phoenix. Tussen hem en Máxima gaat het eigenlijk best wel goed, zij is nog niet helemáál happy met die grote wilde knul in haar huis maar ze neuzen al wel met elkaar en ze volgt zijn spel met aandacht. Van de week hebben ze zelfs al een keer samen op de troon gelegen (op de foto), vanmiddag lagen ze naast elkaar op 2 eettafelstoelen dus ik heb goede hoop dat ze straks prima samengaan.

Phoenix is erg vriendelijk en ontspannen, niet bang voor mensen, nog lekker speels en van opdringerigheid om aandacht merk ik zelf eigenlijk (nog) niks. Hij moet nog wat wennen aan optillen/gedragen worden, hij weet nog niet goed wat hij daarvan moet vinden maar laat het kort toe dus daarvan denk ik dat hij het wel gaat leren en misschien zelfs waarderen. Op schoot lijkt hem wel interessant maar durft hij nog net niet. Wel zoekt hij je gezelschap op en ligt wel graag naast je op de eettafelstoel. Het is een lieverd waar geen kwaad in zit, geen nagels of bijten, gaat ook prima met mijn zoon Joey. Joey speelt veel met hem en ik zie dat ze het echt leuk met elkaar kunnen vinden. Onze brokjes (royal canin urinary so) vindt Phoenix véél en véél lekkerder dan die van jullie en ik vrees dat het Phoenix gelukt is om in de afgelopen anderhalve week een pondje erbij te eten…dus zitten ze nu op rantsoen, tot groot afgrijzen van de koningin.

Al met al gaat het hier dus prima, ik ben blij verrast dat er geen vechtpartij uitbrak de eerste dag(en) en Phoenix lijkt zich prima te vermaken met alle speeltjes en met ons. Ik weet niet of het filmpje goed gaat overkomen, dat is gemaakt op de middag van aankomst hier. Hopelijk kunnen jullie het zien. Ik hoop binnenkort nog een paar echt leuke foto’s te sturen maar dan hebben jullie in ieder geval vast de eerste update binnen. Fijne week!

074 - 25 040 46 info@dierenopvanghengelo.nl Steun ons Facebook Instagram Linkedin Vriendenmuur
Toon filters
Toon resultaten
openup
Steun ons
Maandag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Dinsdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Woensdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Donderdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Vrijdag:
Vandaag open om 13:00 uur
Geopend, sluit om 16:00 uur
Gesloten
Zaterdag:
Vandaag open om 10:00 uur
Geopend, sluit om 12:00 uur
Gesloten
Zondag:
Vandaag Gesloten